Bröstcancer

kvinnans vanligaste cancersjukdom

Intressanta länkar


Jag listar här ett urval av de länkar som jag har hamnat på. När man läser på nätet måste man vara objektiv och absolut inte tro på allt som står där. Känn efter i maggropen om det verkar stämma. Det är några med rent informativt innehåll om bröstcancer och strålbehandling. Ett par om strålbehandlingens negativa sida som man aldrig får reda på. Du kan läsa om en fantastisk historia och några studier.

Nu, 2017, är en intressant tid. Det kommer så mycket nytt, både sidor med vegomat och forskningsresultat av vad som händer när man äter kött och mejerier. Det är så mycket att jag inte kommer lägga upp en massa fler länkar utan du får söka på nätet och på facebook. Ha ett öppet sinne och lita på din magkänsla vad som är bra för dig, det kan bara du veta.

Vad jag har letat efter, och är tacksam om du meddelar mig om du hittar, är studier om vem som får mest bröstcancer av allätare, vegetarianer och veganer. Det hade varit intressant att läsa om detta då jag ju tror att mjölk kan vara en orsak. I så fall tror jag det är flest vegetarianer som får bröstcancer sedan allätare och sist veganer. Jag pratar här om den typ av bröstcancer som är hormonrelaterad och som står för ca 80% av all bröstcancer.

Information om cancer och behandling

Cancerfonden

Undersök dina bröst.


Om mjölk, östrogen, IGF-1 och kost i allmänhet mm

Blog om att sluta med mjölk.

Sida med mycket intressant läsning.

Uppsats om mjölk

Björn Liedéns författarinlägg - mjölk och IGF-1

Björn Liedéns författarinlägg - Sojaprodukter

Tankar om förebyggande av bröstcancer.

Lista på förslag att tänka på vid diet. På vänster sida finns länkar till andra intressanta sidor.

Nu står det även i Läkartidningen att vi skall äta mer veganskt, inte vegetariskt utan VEGANSKT. Mjölk och kött är inte bra!


Strålbehandling

Strålbehandlingens negativa sida


Diverse

Anticancer - A new way of life. David Servan-Schreiber's sida.

David Servan-Schreiber håller föredrag. Videon är ungefär en timma lång. Mycket intressant. Mycket av informationen finns även i hans bok.

Äkta vara. Jag har läst denna bok och har den ofta med mig till affären. Den underlättar när du skall hitta bra livsmedel.

Jane Plant. Jane besegrade sin bröstcancer och lever fortfarande i skrivandets stund (2012) vilket är 19 år efter den femte och sista tumören togs bort.


Sidor med vegetarisk mat och veganmat

Vegania.net

veganrecept.se

vegerian.se

Vegoriket.se

vegangoteborg.se

vegetarian.se

Pinto Magasin, en vegansk nättidning.

Recept på Guldmjölk (flytande kardemummabulle enligt min mening men ack så gott)

Vegomagasinet.se